Benvingudes i Benvinguts

Benvingudes i benvinguts al I Fòrum Social per la Universitat Pública. Entre els dies 26, 27, 28 i 29 de març i coincidint amb la reunió que es fa a Barcelona de la Conferència de Primavera de la European University Association (EUA) discutirem i debatrem al voltant del futur de la Universitat pública del segle XXI al nostre país i Europa.


La conferència de la EUA,serà la reunió de més de 350 rectors de les principals universitats europees on decidiran que fer per continuar en la implementació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) que arrencà l’any 1999 amb la Declaració de Bolonya.


Totes i tots aquells que no hem estat convidats a participar a la cimera del EUA i per tant hem estat exclosos d’aquests debats al voltant del futur de la Universitat pública no renunciem a dir la nostra i per aquest motiu s’ha decidit des de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública i d’altres col·lectius de la societat civil crear aquests espais de trobada, discussió i debat al voltant dels problemes que afecten a la Universitat pública d’avui en dia de tal forma que al finalitzar les jornades del Fòrum puguem plantejar a la resta de la societat un model alternatiu d’implementació de l’EEES que no vagi acompanyat de l’entrada de les multinacionals econòmiques en els òrgans de decisió la Universitat, així com d’una privatització encoberta del marc universitari.  

Aprofiteu doncs aquests dies per debatre, xerrar, intercanviar opinions, informar-vos, formar-vos, conscienciar-vos, criticar-vos, per reflexionar al voltant del nostre paper dins del marc universitari i sobre que podem aportar a la Universitat i que ha d’aportar aquesta a la societat, per modificar i refermar opinions. En definitiva per participar dels processos necessaris per decidir entre totes i tots com ha de ser la Universitat del segle XXI i com aquesta s’ha de construir tant a nivell nacional, estatal com europeu. Que el fet de que alguns ens intentin excloure d’aquests debats i els plantegin com a exclusius d’unes “elits pensants” no sigui excusa ni motiu perquè totes i tots aquells que formem la societat haguem de deixar de preocupar-nos pel nostre futur. Ens preocupa aquest futur i amb el nostre esforç i la nostra opinió volem que es construeixi una societat millor, fet que passa ineludiblement per aconseguir que la Universitat pública, participativa i de qualitat sigui una realitat.

Totes i tots aquells que des de la il·lusió hem participat de l’organització d’aquest Fòrum creiem que això es possible, només cal decidir entre totes i tots que volem i portar-lo a terme. Només cal la teva participació. Benvinguda i benvingut!